torsdag 28 februari 2013

Nytt liv 1 mars 2013.....

Hej på er kära vänner och läsare av min nya blogg. Ni ser att jag döpt den till Maj's Nya Värld och för mig börjar en ny epok i livet idag (kl är midnatt och har just slagit över till 1 mars).

Jag flyttar, ensam, till min nya insatslägenhet i Askim . Just nu är allt bara upp-ner-upp......tänk hur mycket saker man ändå samlar på sig under åren som går.......en del, eller ganska mycket enligt sönerna, köper jag själv men en del ärver man, får i presenter osv. För att inte tala om alla dessa "bra att ha någon gång"....
Men jag antar att ni råkat ut för, precis som jag många ggr, i samma ögonblick man kastat/rensat bort något man inte använt på länge....ja, då behöver man det plötsligt!

När man plockar igenom sina saker hittar man en del som man inte sett på länge och blir "stående" och bara minns......för mig framkallar foton sådana minnen. Hittade just mitt första körkort och när jag ser fotot förstår jag att det gått en del år.

Nu blir det lite uppehåll på bloggen pga av flytten, ev brist på tid för det som just packats ner ska ju packas upp snart igen! Men framförallt hoppas jag att ComHem lyckas med intstallationen av min TV,bredband mm.

Välkomna att följa mig på min resa med att fixa till lägenheten, få grepp om området där jag nu ska bo och förhoppningsvis blir det en och annan shoppingrunda för lite nyinköp!

Kram på er!

tisdag 26 februari 2013

Tittar in en stund.....

Hej på er !

Det är väldigt mycket fn.......men inget som jag skriver om på bloggen ännu. Så jag ville bara ge ett litet livstecken från mig och hoppas att vi ses här på bloggen framöver också.

Jag gillar program om antikviteter och tittar just nu på "celebrity antiques road trip" och innan dess tittade jag på GW Person i Veckans Brott. Jag är nog lite av en fan ......gillar de flesta av hans kommentarer och han är oftast inte nådig i sin kritik av polisen mfl.

Jag läste häromdagen att det finns uppgifter/statistik om hur många ggr per program GW "fipplar" med sina glasögon hit/dit/upp/ner......Jag får nog tänka mig för i fortsättningen kommenterade GW.
  Ser på kl att det är dags att önska God nattsömn! Hoppas vi ses trots att det ev blir några dagars uppehåll .

söndag 24 februari 2013

GRATTIS Sverige och vilken solig dag det blev......

Det är em och solen strålar....fantastiska +18 gr i solen på baksidan och små små vårtecken ser jag. Krokusen börjar sticka upp och persiljan börjar spira och jag bättrar på mina fräknar.....

En klart bra dag!

Vår i sikte snart......

Tycker att vissa artiklar/bilder är trevligare än andra!
GP skriver om VÅREN  här och visst är det härligt att läsa om ljusare/varmare tider så här till "morgonfikat".

Eftersom jag gillar vintersport så är tv på och visar skidlopp . Man behöver ju inte titta på allt, man hör ju när det börjar dra ihop sig........Hoppas Charlotte Kalla lyckas i stafetten idag!

Jag lyssnade ett tag på Melodifestivalen igår men det var väl en "sorglig tillställning".....stängde av efter att Sylvia V sjungit. Tänk att "våra gamla idoler" fortfarande står sig väl i konkurrensen.....

Nu fortsätter jag läsa min tidning och hoppas på ytterligare positiva inslag. Trevlig söndag!!





lördag 23 februari 2013

Glad igen!

Godmorgon , ja det har det blivit!
Nästan hela dagen/em igår var min dator helt ur funktion och jag hade "lyckan" att se denna bild hela tiden
Trots att modemet startades om mm så gick det inte att komma in på önskade sidor.....

Idag tog jag mig för att ringa Comhem som jag tidigare i det längsta undvikit att kontakta....MEN idag fick jag tala med en alldeles förtjusande man/kille. En lugn,trygg Norrlänning av dialekten att döma  som lugnt och metodiskt kollade upp "sak för sak" och till slut lyckades med att komma fram till vad som var problemet.
Jag hade lyckats "komma åt" en ynka, pytteliten knapp på framsidan av datorn. Det är ju oerhört lätt när man tex har datorn i knät
När den kommit ur lägen syns en liten röd markering vid sidan
Man lär sig något varje dag sägs det och det har jag ju gjort nu. Kanske kan det vara till hjälp för er någon gång (knappen sitter på olika ställen på olika datorer men det är bild på en signalmast på den).

Vi har det mest strålande väder och vad kan väl passa bättre när jag skickar en Grattishälsning till Kronprinsessan Estelle på hennes 1-års dag!


torsdag 21 februari 2013

Minns ni Lee Hazlewood?

Idag känner jag mig eländig....mitt återkommande ryggonda gör sig påmint, tyvärr. Men jag smörjer in mig och vilar.....därför blir det en hel del tv.

Jag tittade just på "vem vet mest". Gillade inte det programmet tidigare men jag gillar program med frågesport.....synd bara när jag märker att jag inte klarar frågorna. Kul ändå!!

En av frågorna hade anknytning till Lee H och Rickard Olsson sa "kolla in honom på YouTube och låten "Vem kan segla förutan vind....."

Klicka HÄR för att lyssna

Jag tycker jättemycket om den texten/melodin och valde att ha den med som avslutning på minnesstunden  efter min älskade mamma. Då enbart med musik!

Oj,redan 20.00 och Antikrundan....det piggar upp! Fortsatt trevlig kväll.


tisdag 19 februari 2013

Konsert på gång.....


Ja, då är det dags att ge sig iväg då....förväntningarna är höga med ett sådant biljettpris och det är lite pirrigt faktiskt....
Konserthuset ligger vid Götaplatsen och den såg väldigt pampig ut i kvällsbelysningen!

Gillar att vara ute i god tid och vi hann bra med att beställa önskad dryck mm till pausen. Jag tog en jättegod muffins och te....

Konsertsalen
Föreställningen motsvarade alla förväntningar och publiken tackade med stående ovationer! Synd att man inte kunde ta foto på avslutningsnumret ...baletten i vita ljuvliga kläder dansade till "an der schönen.....Blauen Donau med jättefina foto
Ja, det var "lilla nyårskonserten från Wien" och extranummer blev det ju! Välkomna att klappa med i Radetzky-Marschen som vi känner så väl från Nyårskonserten på Nyårsdagen.

Dags att sova och förhoppningsvis drömma om Strauss!


Harlem shake!!

Läste just i GP om den nya flugan, Harlem Shake..........rubriksättaren hade väl trevligt kan jag tänka mig







HÄR kan man se dansen på Youtube

Men jag måste väl säga att jag ser mer fram emot kvällens konsert med dans och hoppas på mycket njutning både för öra och öga.

Svarar på en kommentar.....

Godmorgon!

Tack "Hajan" för din kommentar.....men jag skulle vilja förklara lite trots att jag är mer än trött på att jag inte får tekniken på Blogger att fungera. Någon som känner igen sig?

De urtrista problemet med foton som jag lägger upp men som inte syns hos mig har förföljt mig även till nya bloggen. Så här ser bloggen ut hos mig, dvs fotot med texten om konserten syns inte alls MEN läsarna kan se det (och även jag nu i min nya telefon).
Det är då det händer att bilden "visas utanför ramen" och det går inte att justera. Jag försöker lägga upp 2 bilder . Den första visar hur min blogg ser ut hos mig, dvs intet foto med text finns/syns alls....bara att chansa var det visas någonstans!


Hoppas det går att läsa





Den andra bilden med texten visades korrekt idag!  Pust.....om jag inte tyckte att det var kul att blogga och om jag inte var såååå envis ibland så skulle jag sluta med det här.
Jag är inte alls nöjd med utseendet på bloggen, och som jag skriver syns bla bildtexten på mina "gadget" (vad är det på svenska?) inte alls. Hur jag än ändrar i malldesignern/avancerad så sker ingen rättelse.

Jag tycker om att skriva, rakt upp och ner, utan krångel....allt annat förstör hela nöjet för mig och hur trist kan det inte vara att läsa om bloggstrul om och om igen!

måndag 18 februari 2013

En ganska lugn dag......

Idag har det varit en lugn dag......dvs jag har inte pysslat med att försöka på ordning på bloggen, vädret har inte lockat mig till någon utflykt till city eller liknande mm. Inte ens en liten artikel i GP att engagera sig i. Dessutom tycker jag det är urdåliga program på alla tv-kanaler.....ja,det blir alltså lite tid över .

Imorgon däremot ska jag på Konserthuset och se/höra på detta evenemang. Oh vad jag hoppas mycket på den kvällen! Ska berätta mer sen när jag varit där

Nu blir det nog ett försök med korsord.....tycker att korsorden blivit mycket svårare på senare tid eller kan det bero på att jag inte är så duktig tro? Kul är det i alla fall.....

söndag 17 februari 2013

Är det helt "ute" med vitt nu......

Jag sitter just och läser i nya numret av "Drömhem & trädgård" och kan konstatera att det är pasteller och åter pasteller som gäller.

Sen kan jag inte låta bli att le för mig själv när inredningstipsen handlar om hemvirkade smådukar och mormorsrutor.......


Loppmarknader mfl secondhandbutiker brukar ju vara översvämmade av små rara dukar av alla slag. Och det var inte länge sedan det ansågs som "förspilld kvinnokraft" att sitta hemma och virka och sticka.

Men vi som suttit tillsammans med våra mammor, på syjuntor osv och virkat/stickat, ja vi kan konstatera att inget verkar "nytt under solen"......

Trots att jag gillar hemvirkat kan jag nog tycka att detta är att gå lite till överdrift, eller?


På tal om sol så fanns de ljuvligaste bilder på kommande blomprakt. Finns väl nästan inget så vackert som Forsythia


Nu ger jag upp för idag....jag kan bara se en av mina bilder uppdaterade och har ingen aning om vad ni ser och i vilken ordning. Hade hoppats slippa detta i nya bloggen. Såååååååå tjatigt  Så här (om nu bilden kommer med) ser det ut hos mig......
Trevlig söndagkväll önskar jag er som ev tittar in hos mig.





lördag 16 februari 2013

Varför finns det så många dammsugarpåsar?

Grrrrrrrrrrr

Innan Melodifestivalen besämde jag mig för att köpa dammsugarpåsar via nätet. Såg en annons "vi har alla"......(Dammsugarpåsar.nu) men gav upp och sökte vidare på  bara märket Electrolux. Visserligen är vår dammsugare nästan "antik".....men är det möjligt att kunderna efterfrågar alla dessa nya modeller?

Det är ju bara i den rika världen vi kan ha problem med flera hundra påsar att välja på bara från ett märke. Och det är väl så att det är ingen eller låg vinst på maskinen men det tar man med råge igen på påsarna

Kolla bara HÄR

Ja, dagens I-landsproblem som man brukar säga......men faktum kvarstår att jag inte hittat min ännu.
Bästa vore kanske att "skippa dammet"......

Oj, nu är det Melodifestival på G. Tittar/lyssnar väl med ett öra medan jag pysslar med lite annat.

Trevlig lördag på er!
Hej på er !

Med ena ögat på tv och skidåkning försöker jag fixa till bloggen så att det blir som jag vill. MEN ännu har jag tyvärr inte lyckats begripa varför mina "föreslagna ändringar" * inte visar sig på Nya Bloggen.....

Visst är det underligt att det ser ut så här....dvs texten syns här


MEN inte här på Bloggen

Och så klart bildproblem. Undrar om jag inte börjar bli väldigt trött på att ha bloggen i Blogger.

Men nu orkar jag nog inte tänka på att helt börja om igen.

TREVLIG söndag önskar jag er!

fredag 15 februari 2013

God natt......

Ojdå, nu ser jag att jag ändrat något som jag inte avsett.....det har gått åt många timmar idag åt att få bloggen såsom jag önskar.......jättesvårt (för mig iallafall) med att begripa hur det fungerar med inställningar under rubriken "avancerat"....

  • jag vill (nu är det annan text....) ha bloggbeskrivningen i större bokstäver
  • texten som jag skriver på mina gadget syns inte på bloggen
  • begriper inte var jag ska hitta ikon odyl för RSS flöde som jag kan "pingla bloggen"
Som ni förstår är det ju bra att jag börjat i god tid........och jag är om det behövs ganska så envis....

Natti!

Testar med ett foto






Och här är länken till gamla bloggen om någon vill läsa något i den.....Gamla bloggen

Under den tid, drygt ett år, har jag haft över 25000 sidvisningar (om nu det räknas rätt) och jag hoppas på lika gott resultat i framtiden. Tycker ju det är så kul att blogga, få kommentarer och läsa era fina bloggar.

Ang gadget.....

Jag skriver texter till dem men tyvärr syns de inte.....jag jobbar på det. Ganska kul med ny blogg faktiskt för jag har ju lärt en del nu sen tidigare.
Det jag inte vill ha med med mig från Maj Berggrens Värld är bildproblem mm

Som sagt jag hoppas vi ses här framöver!  Kram

Min nya blogg

Har planer på att starta ny blogg fr o m 1 mars 2013 och hoppas ni som tidigare följt mig kommer att göra det även framöver. Varför jag startar ny blogg kommer jag att berätta framöver....

Välkomna till 

Majs's nya värld